Login / Join

Forstå Dota 2-rangeringssystemet

Efterhånden som du spiller Dota 2, bliver du mere fortrolig med de strategier, der kræves for at vinde. Du opbygger dine færdigheder, og i sidste ende bliver du en mere udfordrende modstander. Da Dota 2 er et spil, hvor spillerne spiller mod hinanden, ville det kun være rimeligt at matche spillere med samme evner.

Valve har justeret den fremgangsmåde, hvorpå de parrer spillerne sammen for at opnå den mest fair konkurrence. Denne proces kan snart ændre sig, men indtil videre er det vigtigt at forstå rangsystemet for at mestre Dota 2 som helhed.

Det rangordnede matchmaking-system i spillet er ikke tilgængeligt, når man starter spillet første gang. Begynderspillere skal arbejde for at låse dette gameplay op.

Fortsæt med at læse for at lære alt, hvad du behøver at vide om Dota 2-rankesystemet.

Hvad er det rangordnede system i Dota 2?

Ranking-systemet i Dota 2, også kaldet Ranked Confident, er med til at bestemme, hvilke spillere der skal matches mod hinanden. Dette tilskynder til mere udfordrende kampe og holder gameplayet fair for dem, der spiller tilfældigt.

Aktive spillere har en tendens til at rangere højere end dem, der spiller lidt her og der. Algoritmen tager hensyn til, hvor ofte spillerne spiller, ud over det MMR, de akkumulerer.

Hvad er MMR?

MMR står for matchmaking rating. Det er et pointværdisystem, der bestemmer de enkelte spilleres placering. Under solospil kan en spiller vinde eller tabe 30 MMR baseret på resultatet af kampen. Enkeltpersoner vinder eller taber 20 MMR under holdspil.

Algoritmen, der bestemmer ranglisterne

Dota 2 bruger en algoritme kaldet Glicko, som er almindelig blandt andre spil, f.eks. Pokémon Go. Den opdager smølfer, der måske spiller i en lavere række, og hjælper dem med at vinde MMR, så de placerer sig i den rigtige rangliste. Derudover identificerer den spillere, der måske ikke klarer sig godt i deres rangering, og justerer dem i overensstemmelse hermed.

Sådan får du Ranked Matchmaking

Før du bekymrer dig om dit MMR og om at blive placeret i den rigtige bracket, skal du først låse op for denne gameplay-funktion. Nybegyndere skal gennemføre et par trin:

  • Forbind et gyldigt telefonnummer til din konto
  • Spil 100 timer i Dota 2
  • Fortsætter med at spille, indtil din rangtillid er over 30 procent

Det er ligegyldigt, hvilken spiltilstand du starter med. Alt gameplay tæller med i dine 100 timer. Jo mere du spiller, og jo mere du vinder, jo større chance har du for at øge din MMR-total, som identificerer din rangliste. Et bedre MMR-tal betyder, at du rangerer højere.

Efterhånden som du spiller kalibreringsmatcher, øger du din rangtillidsprocent. Når du når 30 procent, kan du låse op for din første rang.

Hvor meget MMR får du pr. kamp, og hvordan kan du vinde mere?

MMR er den pointværdi, der bestemmer en rangering. Spillere optjener flere MMR, når de vinder. På samme måde falder deres samlede antal, når de taber kampe.

Det samlede MMR, som du taber eller vinder ved en kamp, afhænger af din aktuelle rangering og din modstanders rangering. Hvis du har en højere placering, betyder det, at du kan vinde eller tabe op til 30 MMR.

Du kan opnå flere af disse point ved at bruge en Double Down Token. Disse er dog kun tilgængelige for spillere, der har et battle pass.

Der er masser af ressourcer, der kan hjælpe dig med at forbedre dit spil og tjene flere MMR i stedet for at tabe dem. Dota 2 coaching er en god mulighed, mens YouTube-videoer demonstrerer handling i realtid.

Hvad er Dota 2-rangerne?

Der er otte ranglister i Dota 2. Hver af dem indeholder fem underrangeringer. Især kan spillere i Herald-ranglisten være Herald One, Herald Two, Herald Three, Herald Four eller Herald Five. Dette gælder for alle de andre ranglister undtagen Immortal. Der er ingen underniveauer, fordi det er den højeste opnåelige rangering.

Dota 2-ranglisterne fra bunden til toppen er som følger:

  • Herald
  • Guardian
  • Crusader
  • Archon
  • Legende
  • Gamle
  • Guddommelig
  • Udødelig

Jo mere MMR du får, jo mere stiger du i ranglisten.

Hvad er de mest populære ranger?

Ud over MMR spiller andre faktorer ind på din placering. Valve forsøger at holde en nøjagtig fordeling af spillere inden for bestemte ranger for at sikre retfærdighed i matchmaking.

Overraskende nok er der flere Immortals, end du måske tror. Selv om det ikke er i nærheden af at være den mest befolkede rangering - på grund af dens intense opnåelighed - er der mere end 80.000 Dota 2-spillere inden for denne kategori.

De mest ranglede spillere kan findes i Archon One-ranglisten. Den mindst befolkede rangering er Herald One, sandsynligvis fordi folk har en tendens til at hoppe ud af dette niveau kortvarigt. Desuden er det mindst befolkede niveau i det hele taget Divine, ranglisten lige før Immortal.

Den nederste linje

Ranglisten er en vigtig del af Dota 2-spiloplevelsen. Den hjælper med at parre spillere med fair konkurrence, så de konstant bliver udfordret, men i et berettiget omfang.

Du kan øge din rangering ved at spille oftere og tjene MMR gennem kampsejre - enten som hold eller solo.

Editorial Office
igitems