Login / Join
Fortnite

Fortnites tilbagevenden til iOS: Epic Games' nye strategi og juridiske sejre

Fortnite, det utroligt populære Battle Royale-spil, gør comeback på Apple-enheder takket være en ny europæisk lov. Amerikanske brugere må dog stadig vente på, at det vender tilbage. Spillets fjernelse fra iOS App Store i 2020, midt i et juridisk slagsmål mellem Apple og Epic Games, markerede et vigtigt øjeblik i teknologi- og spilindustrien.

Juridiske kampe og vejen til at vende tilbage

Epic Games' juridiske sejr i Europa baner vejen for, at Fortnite kan vende tilbage til iOS-enheder. EU's Digital Markets Act, der har til formål at forhindre store onlineplatforme i at fungere som "gatekeepers", har åbnet døren for Epic til at bringe spillet tilbage til iOS. Denne lov sikrer, at sådanne platforme opfører sig retfærdigt online, hvilket direkte påvirker Epics mulighed for at distribuere Fortnite på Apple-enheder.

Apples reaktion og ændringer

Som svar på de nye regler har Apple annonceret ændringer i sine App Store-politikker, der begynder i marts 2024. Disse ændringer vil gøre det muligt at sideloade apps og installere alternative app stores. Apple vil dog fortsat opkræve behandlingsgebyrer for udviklere, der bruger Apples in-app-betalingssystem, sammen med yderligere gebyrer som Core Technology Fee for apps med betydelige årlige installationer.

Epic Games' holdning til Apples politik

Epic Games' CEO Tim Sweeney har udtalt sig om Apples fortsatte kontrol over app-butikkens funktioner, selv under den nye lov. Mens Epic støtter Apples notarisering og malware-scanning af apps, er de stærkt imod Apples tilgang til at bevare kontrollen over transaktioner og app-distribution.

Fortnites tilgængelighed på iOS

Fortnite vender ikke direkte tilbage til iOS App Store, men vil kunne spilles på iOS via en Epic Games Store-app. Flere detaljer om dette arrangement forventes at blive frigivet snart.

Fremtiden for Fortnite i den amerikanske App Store

Der er i øjeblikket ingen aftale om at bringe Fortnite tilbage til den amerikanske App Store. Vejen til at genindføre Fortnite på iOS i USA er fortsat kompleks, da Epic Games blev sortlistet fra iOS i 2021. Denne sortliste kan potentielt forblive i kraft i flere år.

Konklusion

Fortnites tilbagevenden til iOS-enheder i Europa markerer en vigtig udvikling i den igangværende juridiske saga mellem Epic Games og Apple. Mens det amerikanske publikum stadig må vente, afspejler spillets comeback på iOS gennem alternative midler det skiftende landskab for app-distribution og indvirkningen af juridiske og lovgivningsmæssige beslutninger på teknologi- og spilindustrien.

Editorial Office
igitems