Path of Exile 2

Path of Exile 2 - Guide til begyndere

Velkommen til vores begynderguide til Path of Exile 2. Denne guide indeholder næsten alt, hvad du har brug for at vide om spillet, selv for dem, der aldrig har spillet originalen. Derfor vil vi gennemgå et par forskelle mellem PoE 1 og 2, men behandle det, som om du var en ny spiller.

Path of Exile er i bund og grund et actionrollespil, der foregår i en mørk fantasiverden og er stærkt baseret på loot-drevne koncepter. Du vil som sædvanlig hacke og skære i spilgenren for at opbygge din karakter ved at dræbe et stort antal væsner, finde episk udstyr og styrke dig til hårdere udfordringer.

Betaen til Path of Exile 2 blev udgivet den 7. juni 2024. Vi tænkte, at det var værd at skrive denne guide som en lille optakt til Path of Exile 2 for alle dem, der ser frem til det nyeste kapitel. I denne artikel dækker vi nogle generelle grundlæggende ting om PoE 2.

Når det er sagt, så lad os dykke ned i de grundlæggende spiltilstande i PoE 2.

Path of Exile 2 - Ligaer og spiltilstande

Path of Exile 2 introducerer fem spiltilstande, der passer til alle slags spil.

Standard

"Basisspil" - ingen yderligere regler. Gør alt på tværs af et spilsæt, byt med andre spillere, dann grupper, og hold dit gameplay fleksibelt. Det er et fremragende valg for nye spillere, der gerne vil starte med PoE uden ekstra pres.

Hardcore

Hardcore er dit standardspil, men med et twist: Hvis din karakter dør, respawner han ikke. Denne tilstand er for de spillere, der er til udfordringer og får et kick af at vide, at enhver handling kan dræbe dem på et splitsekund.

SSF

I SSF-tilstand kan du ikke handle eller socialisere med andre spillere, det skal du selv finde ud af. Denne tilstand passer til spillere, der kan lide en uafhængig spiloplevelse.

Hardcore SSF

Dette er en blanding af Hardcore+SSF-tilstand. Blandingen giver den ultimative udfordring i evner og styrke - denne tilstand tilbyder SSF's selvtillid med Hardcore's action med høj indsats.

Hensynsløs tilstand

Denne tilstand stammer fra PoE 1 og sænker antallet af genstande dramatisk og hæver sværhedsgraden i spillet. Denne tilstand er skabt til hardcore-spillere, der ønsker ulidelige udfordringer, men givende oplevelser.

Du kan til enhver tid flytte din karakter fra SSF til Standard - med eller uden byttet i din stash. På den anden side kræver det, at din karakter først dør, når du gør det i Hardcore.

Udfordringsligaer

Udfordringsligaer er der, hvor det sker, og de er tilbage i Path of Exile 2. De fungerer som showstoppere, der kommer hver sæson for at ændre spillet med nye funktioner, mekanikker, nye servere og meget mere. De fleste spillere går ind i disse ligaer for at få en ny oplevelse og for at starte på lige fod.

Tænk på Standard/Hardcore/SSF/HCSSF som de evige ligaer, hvor gamle figurer bor. Det meste af handlingen i udfordringsligaerne foregår der. Disse udfordringsligaer holder spillet friskt med nye mekanikker hver sæson og nulstiller økonomien i spillet, så alle har samme udgangspunkt, og ingen handel eller økonomisk historie overføres.

Path of Exile 2 - Mana, liv og ånd

I PoE2 ser vi lanceringen af ressourcen "Spirit", der tilføjer et nyt lag af gameplay for PoE-fans.

Liv

Repræsenteret af den venstre røde pulje er Life den pulje, der bestemmer, hvor meget skade din karakter kan tage, før den dør. Ganske enkelt!

Mana

Den blå farve til højre er Mana - din karakter bruger den til hver eneste trylleformular; hvis du bruger den effektivt, er du garanteret en effektiv offensiv i enhver kamp.

Ånd

Spirit er et nyt element i PoE2 og ligger som en gullig bjælke oven på din livsscore. Den bruges til at aktivere og vedligeholde effekter som vedvarende buffs, auraer og håndlangere. Du har en bestemt mængde Spirit til rådighed - og du kan øge den ved at dræbe bosser, få særlige implicitte genstandsmodifikatorer eller specifikt udstyre din figur med genstande som "sceptre"-våbnet.

Path of Exile 2 - Udstyr og påklædning

Loot er en stor del af PoE, og det udstyr, du bruger, påvirker, hvor stærk din karakter er i spillet. Her er de standardpladser, som hver karakter har til udstyr.

  1. Våben
  2. Hjelm
  3. Brystplade
  4. Handsker
  5. Støvler
  6. Amulet
  7. Ring 1
  8. Ring 2
  9. Bælte

Hver plads har sit eget sæt af bonusgenstande. For eksempel kan støvler give bonusser til bevægelse eller hastighed, og bryst øger normalt rustning eller undvigelsesstatistik. Våben vil typisk være der, hvor de fleste af dine offensive statistikker findes.

Path of Exile 2 - Træ med passive færdigheder

Gå op i niveau og rejs gennem spillet for at tjene ædelstene og valuta, som du kan bruge på dit passive færdighedstræ, der låser op for forskellige bonusser og evner til din karakter. Dette træ er en game-changer!

Hvor du starter på færdighedstræet, afhænger af din klasse. Se dette nyttige billede: Intelligensknudepunkterne er øverst, styrke til venstre og fingerfærdighed til højre.

Knudepunkter: Små passive, bemærkelsesværdige og nøglesteiner

Som lovet skal vi nu i gang med de virkelig vigtige ting for noderne. Der er tre slags noder på det passive færdighedstræ.

Små passive færdigheder

Disse små fyre er fordelt over hele træet og giver små forøgelser af skade, egenskaber, præcision, rustning og så videre. Hver for sig kan de virke ubetydelige, men tilsammen løber de hurtigt op!

Notable

De næste i rækken er Notables. Disse knudepunkter er typisk lidt større og danner afslutningen på de fleste kæder af små passive klynger, som indeholder større bonusser, der hjælper dig med at beslutte, præcis hvilke dele af træet der er nøglen til din ønskede spillestil. Tænk på det som milepæle på din vej til at blive stor.

Nøglestederne

Nu er det her, det bliver spændende! Nøglestederne er de store drenge i det passive færdighedstræ - de har virkelig spilændrende effekter, som kan forvandle din karakter totalt. I mange tilfælde kommer disse noder med store kompromiser for at afbalancere deres kraft. Vælg med omhu!

Dobbelt specialisering

En af de fedeste nye funktioner i PoE2 er Dual Specialization-systemet. Helt bogstaveligt giver det mulighed for at placere point i to forskellige nodetræer for at skabe to uafhængige passive træer til karakteren. Tal om alsidighed!

Sådan fungerer det: Ved hjælp af Weapon Swap-systemet vil din spilfigur automatisk kunne tilpasse sine færdigheder, så de passer til begge specialiseringer. Du kan altså placere nogle point i Cold Damage og andre i Lightning Damage.

Hvis du nu skifter våben, vil alt, der involverer brug af Lightning, få effekten af ekstra noder på opgraderingsstien, mens evner relateret til Cold vil få gavn af alle de ekstra noder, der er placeret på bestemte steder, hvilket resulterer i øget skade.

Det betyder, at du får det bedste fra begge verdener! Husk, at du kun har et begrænset antal passive point at bruge på denne måde, og at disse passive point optjenes ved hjælp af Skill Books, som man får som quest-belønning. Planlæg dine builds i overensstemmelse hermed!

Path of Exile 2 - Modifikatorer

Genstande i PoE2 har forskellige bonusser, som kaldes modifikatorer. De omfatter tre underkategorier i sig selv: Implicit, præfiks og suffiks.

Implicitte

Dette er de grundlæggende bonusser, som en genstand giver. For eksempel kan et bryststykke komme med rustning, mens et våben kan have iboende fysiske egenskaber.

Præfikser og suffikser

Der er også mulighed for at sikre tre præfikser og suffikser på en genstand, som ikke er en del af de almindelige bonusser. En genstand kan have et præfiks, der øger angrebshastigheden, og et suffiks, der øger heldet. Det er vigtigt at vide, hvordan man maksimerer disse modifikatorer for at få succes i spillet.

Path of Exile 2 - Defensive statistikker forklaret

Tweak din forsvarsstatistik for at få mere ud af din PoE-spiloplevelse. Her er et hurtigt kig på de vigtigste aspekter af defensiv statistik.

Modstandskraft

Modstand er afgørende for at reducere skader i kamp. Der er fire hovedtyper: Ild, kulde, lyn og kaos. Hver karakter kan have op til 75 % modstand som et loft, hvilket betyder, at den skade, der modtages fra disse databaser, kun vil give 25 %. Prøv altid at maksimere din modstand, især før du møder bosser.

Begrænsning af skade

Mens resistensen tager sig af elementar- og kaosskade, skal du også finde måder at reducere fysisk skade på. Dine primære attributter giver hver især forskellige måder at gøre det på.

  • Styrke: Giver liv og rustning.
  • Intelligens: Forøgelse af energiskjold.
  • Behændighed: Giver mulighed for undvigelse.

Energiskjold (ES)

ES er også liv. Men det regenererer på en anden måde. Life regenererer selvfølgelig altid, mens ES gør det hurtigere, forudsat at du ikke har taget skade i de sidste par sekunder. De mest bemærkelsesværdige, der giver denne immunitet, er Chaos Inoculation Keystone, som giver immunitet over for kaosskader på bekostning af at reducere dit liv til 1.

Rustning og undvigelse

Armor giver dig reduktion af fysisk skade, baseret på indkommende skade og din rustningsværdi, mens Evasion giver en chance for helt at undgå skaden fra angreb. En balance i disse stats kan gøre din karakter ekstremt svær at dræbe.

Path of Exile 2 - Offensive statistikker forklaret

Lad os nu gå videre til at håndtere nogle skader i PoE2. Dette er de grundlæggende ting, du har brug for at vide.

Skadetyper

Der er fire supertyper af skader i PoE2:

  • Angreb: De giver våbenbaseret skade.
  • Besværgelser: Skaden afhænger af, om man kaster færdighedsperlen og dens inputniveau.
  • Skade over tid (DoT): Skalerer på samme måde som besværgelser, hvilket betyder, at skaleringen er baseret på den tilknyttede færdighedsperle og dens niveau.
  • Sekundær skade: Skade, der skaleres af nogle, men ikke alle specifikke bonusser, og som hverken er et angreb eller en besværgelse.

Angreb

De fleste af angrebsfærdighederne afhænger af dit våbens stats. For eksempel vil Spearfield-færdigheden give skade i henhold til egenskaberne for det våben, du har valgt; så det valgte våben vil være en vigtig faktor for angrebsafhængige opsætninger.

Besværgelser

Disse angreb har fra naturens side en grundlæggende skadesværdi og en chance for at ramme kritisk, uafhængigt af om du tilføjer dem til dit våben. I PoE 2 vil dine våben, f.eks. tryllestave, ikke have angrebsstatistikker. Desuden behøver du ikke bekymre dig om mods, der ikke påvirker dine spells.

Skade over tid (DoT)

Som enhver anden skade over tid, f.eks. forbrændinger fra brandskader eller blødninger fra fysiske skader, afhænger skadens omfang af færdighedsperlen. Kaosperler påfører skade, mens de stables i en periode, og kan vise sig at være et meget praktisk værktøj for spilleren.

Sekundær skade

Dette omfatter færdighedsperler som "Herald of Ash", hvor ildskader brænder området omkring dine fjender, når de omkommer. Skalering af skaden kræver ejerskab af visse modifikatorer som ild- eller områdeskader, men ikke øget stave- eller angrebsskade.

Path of Exile 2 - kampagne

Din rejse i PoE2 starter med din kampagne. Hver karakter foretager sin rejse mod slutspillet i PoE2. Kampagnen i PoE2 indeholder 6 akter fyldt med quests og udfordringer, så din karakter kan stige i level. Her er, hvad du har brug for at vide.

Quests og belønninger

Ved afslutningen af visse quests får du bonusser for attributter eller ånd. Disse bonusser er forskellige fra karakter til karakter.

Død og straffe

Der er ingen straf for at dø i kampagnen, men i slutspillet medfører døden en XP-straf. Bemærk, at færdigheder, der bruger ånd, som f.eks. auraer, forbliver aktive, når du dør.

Boss-kampe

Det er en stor udfordring at kæmpe mod en boss i PoE, og du kan ikke gå tilbage til byen for at genopfylde dine flasker. Hvis du dør i spillet, nulstilles bossen, hvilket tvinger dig tilbage til strategibordet for at genplanlægge og omformulere din tilgang.

Lad os runde af

Her slutter vi denne Path of Exile 2-begynderguide. Selv hvis du er helt ny i genren, behøver du ikke at lære alle PoE's finurligheder for at spille spillet. Kast dig ud i det, kast dig ud i det, og du vil lære spillets nuancer undervejs. Path of Exile 2 er et spil med uendelige opdagelser, så nyd rejsen og god jagt! Har du brug for mere hjælp? Gå til igitems for at få et nemt item- eller valuta-boost!

Editorial Office
igitems
Related Products