Login / Join
CoC

Skal jeg købe Clash of Clans?

Clash of Clans fik sin debut i 2012 på iOS og i 2013 på Android. I starten var det på højde med andre af tidens topspil, men der kan ikke sættes spørgsmålstegn ved dets levetid, for det er stadig et af de mest populære mobilspil i dag.

For nogle mennesker er det det strategiske element med crafting og opgradering, mens andre med et mere konkurrencepræget sind ser frem til versus-kampene og den generelle sjov ved raiding-oplevelsen. Det hjælper også, at udviklerne løbende holder spillet opdateret.

Ofte når folk tænker på spil, der har kørt så længe, kan de have forbehold over for at prøve at spille. Når alt kommer til alt, har andre haft chancen for at blive gode så længe, at oplevelsen måske ikke er særlig indbydende, ikke?

Det er ikke nødvendigvis tilfældet med Clash of Clans, men der er nogle ting, du bør tænke over, før du beslutter dig for, om spillet er det rigtige for dig.

Din tid

For at være fair er der en række forskellige måder at spille spillet på. Du kan bare nyde casinoet, hoppe ind i singleplayer-modus eller dykke ned i multiplayer, hvor du tester dine evner mod andre spillere.

Men det vil kræve en betydelig tidsinvestering, hvis du vil nyde den dybde, som spillet har at tilbyde. Det kan være en god idé at genoverveje, hvis du ikke har den slags tid.

Strategiske elementer

Ordet "strategi" er blevet nævnt et par gange, fordi det i bund og grund er det, Clash of Clans er. Hvilken opgradering vil du foretage næste gang? Hvordan vil dine troppesammensætninger se ud? Er du en Valkyrie-person, eller foretrækker du drager og balloner til dine angreb?

Det er bare et par af de potentielt mange spørgsmål, der kan stilles. Nogle mennesker elsker strategispil, mens andre simpelthen ikke bryder sig om dem. Tag din beslutning baseret på, hvor du står på spektret.

At være nybegynder på dette stadie

Dette er en af de store bekymringer, som nye spillere vil have. Vil de bare gå ind og blive kørt over af dem, der har været med i længere tid? For at være fair er der et rangliste- og matchmaking-system, der skal forhindre netop det. Der er også omfattende guides til at få dig i gang.

Derudover skal du ikke investere den samme tid, som mange af de andre før dig skulle igennem. Spørg enhver Clash of Clans-spiller, der var med før det sidste halve årti, for eksempel. De vil fortælle dig, at grinden nu sandsynligvis kun er halvt så svær, som den plejede at være. Ventetiden er ikke så hård længere.

Det sociale aspekt er fantastisk

Nogle mennesker går ind i spil på grund af de sociale aspekter, og Clash of Clans kan give den slags tilfredsstillelse. Ordet "klaner" er der af en grund, for du kommer til at slutte dig til dem.

Mens nogle mennesker gør det med tilfældige eller dem, de måske møder online, kan du slutte dig til dine venner og familie. Det er her, du kommer til at diskutere strategier som et hold, donere tropper, kigge på teammedlemmers baser for inspirationog udnytte venskabelige udfordringer til at skærpe dine angrebsevner.

Gratis at spille

Clash of Clans er et free-to-play-spil. Det er ord, der er indbydende for nogle og nedslående for andre. Det afhænger af, hvor du står i forhold til ideen om "freemium"-forretningsmodellen. Du behøver ikke at betale noget for at downloade spillet og begynde at spille.

Men ventetiderne og de tilfældige elementer i opgraderingssystemerne, skins og belønninger uden at bruge penge kan nogle gange få tingene til at føles som en sur pligt.

Du er selvfølgelig velkommen til at bruge rigtige penge på in-app-køb for at få disse opgraderinger hurtigere. Derudover kan du abonnere månedligt, hvilket vil give dig de skins og belønninger, du ønsker.

Der findes også tredjeparts-tjenester som du også kan bruge til din bekvemmelighed!

Afsluttende bemærkninger

Clash of Clans kan være en fantastisk oplevelse, hvilket er grunden til, at det har formået at forblive relevant og succesfuldt i alle disse år. Selv som ny spiller er der meget sjov at hente med singleplayer- og multiplayer-elementerne, men det afhænger af, hvad der tiltaler dig.

Editorial Office
igitems